Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Recept na domácí kaiserky

02.02.2023 19:02; Upraveno: 21.02.2024 01:30

Domácí kaiserky snadno a rychle

Kupované rozpečené pečivo vás už nebaví? Pojďte si upéct vlastní domácí kaiserky – podle našeho receptu to hravě zvládnete.

Domácí kaiserky
Domácí kaiserky (Autor: Zaparkorun.cz)

Suroviny na domácí kaiserky:

  • 500 g hladké mouky
  • 2  vejce
  • 20 g droždí
  • 250 ml vlažného mléka
  • 150 ml oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce na potření

Na posypání můžete použít:

  • sezam
  • kmín
  • mák
  • slunečnice

1️ Nejdříve si do mísy nasypeme mouku a vytvoříme důlek, do kterého si nadrobíme kvasnice. Posypeme je cukrem a přelijeme 6 lžícemi vlažného mléka. Ve zbytku mléka si rozšleháme vidličkou vejce, přidáme sůl a olej. Vlijeme do mísy k mouce a těsto zpracováváme asi 5 minut.

2️ Povrch hladkého těsta posypeme trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 30 minut kynout.

3️ Z těsta vytvoříme 10 bochánků a necháme je 30 minut dokynout na plechu. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Každý bochánek potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozřízneme skoro až dolů, aby získal tvar kaiserky. 

4️ Kaiserky můžeme případně posypat tím, co máme rádi a dáme péct do trouby. Pečeme přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou.

Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.