Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Recept na TIRAMISÚ – dle Emanuele Ridi

25.02.2023 02:32; Upraveno: 21.02.2024 01:22

Tiramisu je italský dezert, který se skládá z měkkého sýra, bílkové směsi, kávy, likéru, čokolády a dezertního piškotu.

I když jeho původ není jasný, je obvykle označován jako venkovské jídlo z regionu Veneto v severní Itálii. První zmínky o tiramisu pocházejí z poloviny 20. století. Existují také dva teorie o jeho původu. První teorie tvrdí, že tiramisu pochází z restaurace Le Beccherie v Trevisu, kde byl poprvé podáván v roce 1969. Druhá teorie však tvrdí, že dezert pochází z druhé poloviny 20. století, kdy byl podáván v restauraci Alle Beccherie v Padově.

Ingredience na 4 porce tiramisu:

  • 500 g Mascarpone,
  • 5 lžic cukru krupice,
  • 5 vajec,
  • 2x malý panák Amaretto,
  • šálek silné kávy černé,
  • 2 pytlíky cukrářských piškotů,
  • kakao na posypání.

Recept na TIRAMISÚ

Postup přípravy tiramisu:

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Z bílků vyšleháme sníh.
  3. Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
  4. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty.
  5. Poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
  6. Necháme minimálně 2 hodiny zatuhnout v lednici.

Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.