Loading...
Ikona košíku Košík je prázdný 0 0
Loading
Košík je prázdný

Recept na hrníčkovou višňovou bublaninu

26.06.2023 14:00; Upraveno: 21.02.2024 00:43

Hrníčková višňová bublanina je rychlým a jednoduchým dezertem, který potěší každého milovníka sladkých dobrot. Stačí přitom jen pár surovin.

Suroviny pro přípravu bublaniny

  • 3 hrnky hladké mouky,
  • 2 hrnky krupicového cukru,
  • 1 hrnek rozpuštěného másla,
  • 1 hrnek sodovky,
  • 4 vajíčka,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 1 prášek do pečiva,
  • višně,
  • olej a strouhanka pro vysypání plechu,
  • moučkový cukr na posypání.

Hrníčková višňová bublanina
Hrníčková višňová bublanina (Autor: www.freepik.com)

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte rozpuštěné máslo, sodovku a vajíčka. Přidejte hladkou mouku s práškem do pečiva, krupicový a vanilkový cukr.
  2. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo řidší těsto.
  3. Připravte si plech – lehce ho vymažte olejem a vysypte strouhankou.
  4. Na plech vylijte zhruba polovinu těsta. Rovnoměrně rozetřete a posypte višněmi.
  5. Poté zalijte zbylým těstem.
  6. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 30 minut. Průběžně kontrolujte.
  7. Nechte vystydnout, poté nakrájejte a podávejte posypané moučkovým cukrem.

Tip!
Tuto jednoduchou bublaninu si můžete připravit s libovolným ovocem. Skvěle se hodí také třešně, jahody, maliny, rybíz, ostružiny, ale i meruňky, švestky a broskve.

Tým Zaparkorun.cz přeje dobrou chuť.